VÅRA HUNDAR

ELTON

Eventide´s Darkwing/Elton SE22024/2014.

Mor: SJ(j)CH Vagnmakarens Noblesse.

Far: Vagnmakarens Yunnan. 

Min första cocker.

När jag köpte Elton var min tanke att använda han som jakthund och det är precis det han är. Måste ändå säga att det är tack vare Elton som mitt fortsatta intresse för denna ras vuxit.


Med Elton har jag lärt mig mycket om hur man tränar en jaktcocker även om jag gjort fel många gånger så han han alltid velat göra sitt bästa.


Eltons styrka är att han är en mycket duktig apportör och används vid andjakt och skogsfågeljakt. Det enda prov jag gått med Elton är vattenprov som han har Godkänt i.  Vi har även gått olika kurser som spår,  lydnad och rallylydnad som han klarat galant. Elton är verkligen en allround hund som gillat allt vi gjort men jakten är självklart nummer ett. 


I övrigt är han familjens "nallebjörn" som alla gillar. En kille som är otrolig social och älskar barn. Elton är stor och ett riktigt muskelpaket som klarar tuffa tag i sly och snår. Inget stoppar denna kille. 

TUVA

Finskstövare. Högbrons Tuva SE32608/2018.

Mor: Högbrons Hiila SE JCH SE UCH RR. SE39589/2011

Far: Puskajussin Jesse FI JCH EE CH FI UCH LV CH LT CH. FI33475/12


Tuva är vår enda Finskstövare. Hon är en mycket trevlig jakthund och tillbringar mycket tid med sin husse i skogen,  det är inte mycket som kan stoppa dessa två när det är säsong för harjakt. Tuva utvecklats mycket detta år och hon har ett fint sök samt god kontakt i skogen.


Tiden får utvisa om det blir en valpkull framöver. 

För övrigt är hon hunden vi skrattar mest åt här hemma. "Hungrig som en stövare" är ett bergepp som stämmer på Tuva. Vi kallar henne lektanten då hon älskar sin nya kompis Loviz som hon tålmodigt leker med så fort chans ges. Hon har blivit präglad av att leva med cockrar så att bada och apportera är inga konstigheter. Det har även hänt att hon apporterat sitt byte och levererat det fint till husse. 

KIMI

Eventide´s Kimi Kickapoo, .SE35232/2016a.

HD:B Ögonlyst 2020 ua. Patella ua.

Mor: SJ(j)CH Eventide´s Dragonfly Far: Wytheford Skipjack Captain.


Min ögonsten.

Kimi kom till mig när hon var drygt fem månader. Uppfödaren frågade om jag ville ha henne på foder och vem kunde säga nej till det (Idag är hon min). Kimi är en hund som är lite för bra för mig som är "nybörjare".


Hon har en kapacitet som jag har haft svårt att ta tillvara på men jag har lärt mig så mycket med och gör det fortfarande. Hon har ett fantastisk sök och är en god viltfinnare. Det är tryck i denna brud så det gäller att hänga med och styra upp.


Jag har fått många lovord av domare och intrukrörer att jag har en fantastisk hund med stor potential och att hon platsar i segrarklass. Vi har inte riktigt lyckats med det än men skam den som ger sig. Är helt övertygad att hon kommit längre när det gäller prov med en mer erfaren förare men samtidigt är hon en fantastisk hund att ha som "läromästare ".


Det är Kimi har fått mig att vilja satsa mer på jaktcocker och denna roliga jaktform.  

LOVIZ

Foxdalens CS Queen Loviz SE51875/2020

Mor:SJ(j)CH Lykke SE55919/2017

Far: Hunters Guilds Barrel SE41422/2018

Min lilla pärla. 


Hon är lilltjejen som både hundarna och familjen älskar. Loviz ett lättsam valp och som hänger med på allt vi gör. Hon är så go och härlig på alla sätt - pigg, vaken och lättlärd som en riktig cocker skall vara.


Jag valde denna valp för att jag gillar hennes mamma Lykke så mycket. Lykke är en tik som föll mig i smaken första gången jag såg henne på en träning och sa då, henne vill jag ha en valp efter.


Loviz är på halvfoder hos mig och uppfödaren bor nära så det känns jättebra. Jag ser framemot en spännande tid framöver med denna underbara lilla cockertjej. 

SAGA


Mor:Eventide´s Kimi Kickapoo, SE35232/2016.

Far: HuntersGuilds Barley, SE27233/2016

Björkhagadalens Nattviol "Saga" är vår egen uppfödning så hon ligger oss lite extra varm om hjärtat. En tuff tjej som tror hon får göra som hon vill med både hundar och människor. Hon är otroligt social älskar allt och alla. Det är en mycket intelligent tik precis som sin mor så det gäller att själv göra rätt så hon gör rätt.